Gratis abonnemang för alla kvinnor!

Initiativtagaren Clara Zetkin tillsammans med Rosa Luxemburg (1910).

Initiativtagaren Clara Zetkin tillsammans med Rosa Luxemburg (1910).

Idag är det som de flesta av er kanske redan känner till den internationella kvinnodagen. Detta vill vi på Släktingar.se uppmärksamma lite extra då det fortfarande tyvärr är stora skillnader mellan kvinnors och mäns löner, i Sverige visserligen mindre skillnad än i många andra länder men ändock. Därför får nu alla kvinnor prova på Släktingar.se helt gratis fram till och med nu på söndag den 12 mars 2017. Det enda du behöver göra är att beställa något av våra abonnemang. Vi kommer att aktivera ditt konto inom kort så att du får tillgång till hela vår databas. Den enda begränsningen är att när du provar på tjänsten så kommer vi inte själva att utforska din släkt som vi gör med betalande kunder.

Du förbinder dig inte till att betala för abonnemanget utan efter din prova på-period så är det helt upp till dig själv om du vill fortsätta vara medlem eller inte.

Tävla med oss!

Som om det inte räckte så kommer tre av er att få ett gratis ettårsabonnemang på Släktingar.se om ni vill delta i vår tävling. Det enda du behöver göra för att delta är att skicka fotografier på en eller flera kvinnor i din egen släkt. De krav vi har i tävlingen är följande:

  • Fotografierna ska vara tagna före 1950 – vi gör en enklare rimlighetsbedömning av varje fotografi
  • Det måste framgå vilken eller vilka personer som fotografierna föreställer – namn och personuppgifter, gärna också en datering om det är känt
  • Släktingar.se har rätt att använda fotografierna i valfritt syfte (om någon nu levande person finns med på fotografiet så krävs därför hennes samtycke)
  • Fotografierna ska skickas ett och ett i mail till support@slaktingar.se
  • Fotografierna måste skickas från den e-postadress du registrerar ditt konto med

Reglerna är enkla. De tre som skickar in flest godkända fotografier till och med nu på söndag den 12 mars 2017 får ett helt gratis abonnemang i ett år.

Kvinnodagens historia

Hur började då detta med kvinnodagen? Jo, det var faktiskt i USA det hela började. Det amerikanska socialistpartiet lät den 28 februari 1909 meddela att man från och med nu skulle fira en nationell kvinnodag, alltså enbart i USA. Fram till 1913 kom denna dag att firas den sista söndagen i februari månad. En internationell kvinnodag föreslogs på den Andra internationalens första internationella kvinnokonferens i Köpenhamn 1910.

Den 8 mars 1917 (enligt den gregorianska kalendern) så gav strejkande kvinnors krav på ”bröd och fred” bränsle åt februarirevolutionen tå den ryska tsaren avsattes och kvinnor fick rösträtt. Dagen blev under Lenins styre sedan nationell helgdag i Sovjetunionen. Sedan 1978 finns dagen med som internationell kvinnodag på FN:s lista över högtidsdagar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *