Max von Sydow och Verner von Heidenstam

Vi har legat lite lågt med större uppdateringar de senaste veckorna men vi arbetar på med utvecklingen av en rad nya funktioner på Släktingar.se som kommer att lanseras allteftersom under sommarmånaderna. Vi kan dock meddela att vi börjat lägga in anor till två av de internationellt mest välkända svenskarna.

Max von Sydow är en av få svenska skådespelare som lyckats riktigt bra i Hollywood. 85 år gammal så är han aktuell i den nya Star Wars-filmen som går ut till biograferna någon gång nästa år. Han har en hel del adliga anor och är besläktad med en rad mer eller mindre välkända svenskar såsom Björn von Sydow och Dag Hammarskjöld.

Verner von Heidenstam (1859-1940) räknas som ett av vårt lands främsta författare genom tiderna. Han var ledamot av Svenska Akademien 1912–1940 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1916. Liksom Max von Sydow har han huvudsakligen adliga förfäder men var till skillnad från Max även själv adelsman. Han härstammar bland annat från den så kallade Stora Vånga-släkten.

Har du själv önskemål om vilka svenska kändisar vi ska presentera på Släktingar.se? Hör då gärna av dig till oss.

3 thoughts on “Max von Sydow och Verner von Heidenstam

  1. Pingback: Pia Sundhages förfäder | Släktingar-bloggen

  2. Pingback: Ebba von Sydows förfäder | Släktingar-bloggen

  3. Pingback: Inte bara adel i greve Magnus Stenbocks antavla – Släktingar-bloggen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


WordPress Cookie-tillägg av Real Cookie Banner