Sofia Hellqvist i ÖGF-lövet

En av våra medlemmar har informerat oss om att delar av Sofia Hellqvists antavla finns publicerade i det senaste numret av ÖGF-lövet (nr 119 December 2014), medlemsbladet för Östgöta Genealogiska Förening (ÖGF). Det handlar då främst om de delar av antavlan som finns inom Östergötlands gränser. Bakom denna antavla står enligt uppgift Barbro Behrendtz, Kristina Edström, Maud Lindeberg, Ragnhild Rosenius, Torsten Ståhl och Bo Peter Persson. Även om tidpunkten för vår utforskning av den blivande prinsessans förfäder råkar sammanfalla med denna publicering så vill vi påpeka att vi på Släktingar.se inte har något som helst med detta att göra.

Tyvärr förekommer det en del felaktigheter i den antavla som publicerats i ÖGF-lövet och eftersom tryckta uppgifter tenderar att av många tas för sanning i högre grad än andra så känner vi att det är viktigt att delge denna information, i synnerhet när det handlar om en så pass offentlig person. Det handlar visserligen till största delen om harmlösa detaljfel såsom att dopdatum har angivits istället för födelsedatum men det förekommer också tyvärr några helt felaktiga personer i antavlan som inte alls är förfäder till Sofia Hellqvist.

Vi vill inte på något vis smutskasta ÖGF-lövet eller de mycket erfarna släktforskare som står bakom den publicerade antavlan utan endast höja ett varningens finger för att ta sådana publiceringar för sanning utan att kontrollera uppgifterna.

För mer korrekt, utförlig och uppdaterad information om Sofia Hellqvists förfäder rekommenderar vi som alltid ett medlemskap på Släktingar.se.

Vi vill även passa på att önska alla medlemmar och icke-medlemmar ett riktigt gott nytt år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


WordPress Cookie-tillägg av Real Cookie Banner