Många släktforskare beklagar sig då och då över att man ofta bara ser namn, födelsedatum och platser i forskningsresultaten. Man vill gärna hitta något utöver det vanliga eller få lite…
Den lilla slättsocknen Rystad vid sjön Roxen strax utanför Linköping har alltid legat mig varmt om hjärtat. Det var där min mormor växte upp och hon var till stor del…
Eftersom Släktforskardagarna i år anordnas i det vackra Jämtland så passar vi på att sätta landskapet i lite extra fokus. Vad passar då bättre än att berätta om den stora…
I de nordligaste delarna av landet har flera medlemmar av två släkter Graan (även skrivet Gran eller Grahn) verkat som präster. Kan de ha ett gemensamt ursprung? Den äldre släkten…
Den östgötska släkten Fredholm gjorde sig namnkunnig i Stockholms-handeln på 1800-talet genom flera mycket företagssamma och driftiga afförsmän. Vi tänkte därför passa på att berätta lite om denna släkt bland…
Ibland stöter man i släktforskningen på problem som man tycker borde gå att lösa men man når ändå inte riktigt fram till den slutgiltiga lösningen trots att man själv är…
Från Östergötlands bergslag härstammar en släktkrets med många masmästare som tidigt spreds över flera landskap varav en del kallade sig Spångberg. Vi ska här titta lite närmare på hur pass…
Det här blir ett lite annorlunda inlägg på vår blogg där större delen utgörs av ett citat. Ibland stöter man på gripande berättelser från det förflutna när man släktforskar och…
Släkten Arpi har funnits i Sverige i mer än 300 år men det hela började med en familj krigsflyktingar från Finland. Bland släktens medlemmar hittar vi alltsedan dess bland annat…