All människor härstammar från cellen Ola

I ett unikt samarbete med det isländska företaget The Neanderthals Were Just The Beginning så kan vi idag presentera revolutionerande forskningsresultat som tar släktforskningen till en helt ny nivå.

Företaget har samlat in DNA-prover från 3756 personer runt om i världen som representerar olika folkgrupper. Genom att analysera dessa med en nyligen patenterad metod så har de kunnat konstatera att alla människor på vår jord härstammar från en enskild encellig organism som levde för ungefär fyra miljarder år sedan när jorden ”bara” var några hundra miljoner år gammal.

”När vi inledde det här projektet för fem år sedan så var vi redan då övertygade om att vi skulle komma till den här slutsatsen men det är först nu som vi har kunnat bevisa vår teori med hjälp av den teknik som utvecklats under tiden. Det känns oerhört kul att äntligen kunna presentera resultatet.”, säger Svitjod Torabräkur, utvecklingschef på The Neanderthals Were Just The Beginning.

Inte nog med detta. Genom att studera specifika spegelvända språksekvenser i mitokondriellt DNA som än idag finns i alla levande organismer på vår planet så har det isländska företaget kunnat tolka denna organisms namn till de flesta språk som talas idag. På svenska skulle denna cell ha hetat Ola och på engelska Stephen.

”När jag började släktforska trodde jag aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle kunna följa min släkt i flera miljoner generationer till livets början på jorden. Det är en hisnande tanke!”, säger Inga-Britt von Stockholm, en av våra medlemmar på Släktingar.se som bidragit med sitt DNA till studien.

Uppdatering: Precis som de flesta av er säkert redan misstänkt så var detta ett aprilskämt dagen till ära 🙂 Ha en fortsatt trevlig helg!

Märkta på:,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


WordPress Cookie-tillägg av Real Cookie Banner