Vi släktforskare i Sverige är tacksamt försedda med ett mycket omfattande arkivmaterial alltsedan 1600-talet. En del av arkiven används flitigt av i stort sett alla släktforskare, såsom födelseböcker och husförhörslängder,…
De flesta av er har säkert redan börjat titta på födelseböcker, vigselböcker och dödböcker i jakten på era släktingar i arkivens gömmor. Vi tänkte i denna artikel berätta om några…
Att släktforska i våra svenska städer är lite speciellt och det kan lätt bli tidsödande om man inte riktigt vet hur man ska gå till väga. I synnerhet gäller detta…
I dagens materialistiska samhälle är bouppteckningar av praktiska skäl tämligen summariska dokument men förr i tiden togs varje föremål i boet inte sällan upp i listan över den avlidnes efterlämnade…
Det ambitiösa projektet Svenskt Diplomatarium har alltsedan 1800-talet varit vår främsta källa till medeltidens historia i Sverige. I denna artikel berättar vi lite kort om hur projektet kom till och…
Förutom att läsa gammal skrivstil så är en av de första utmaningarna man ställs inför som nybliven släktforskare att navigera i de olika arkiven och veta vad man kan hitta…
Ja, hur långt tillbaka kan man egentligen spåra sina förfäder i Sverige? Den frågan får vi på Släktingar.se med jämna mellanrum så det kanske är på tiden att vi skriver…